Vam je prispevek všeč?

Danes, v soboto, 3. decembra 2022, praznujejo ta veseli dan kulture tudi v Loškem muzeju in drugih razstaviščih, ki brezplačno odpirajo vrata obiskovalcem. Seznam današnjih dogodkov sledi v nadaljevanju.

V Loškem muzeju si bodo lahko obiskovalci med 10. in 17. uro poleg stalnih zbirk ogledali razstavo »Ive Šubic – ilustrator in kulturni delavec«, na kateri je ob izboru ključnih del iz celotnega umetnikovega ilustratorskega opusa na ogled tudi izbor skic, ki ponuja uvid v postopke in proces umetnikovega dela, v arhivskem delu pa predstavljajo Šubičevo angažirano družbeno delovanje, ki je pustilo velik pečat tako na umetniški sceni kot v širšem lokalnem okolju.

V Okroglem stolpu se bo ob 10. uri začel simpozij »Ive Šubic – ustvarjalec in spiritus movens«, s katerim želijo z več vidikov osvetliti pomen Šubičevega umetniškega in kulturnega delovanja, ki ga bo predstavilo več strokovnjakov.

Med 10. in 17. uro vabijo tudi v Škoparjevo hišo na grajskem vrtu in Galerijo Franceta Miheliča, kjer je na ogled zbirka del Franceta Miheliča in »Zbirka v nastajanju« Združenja umetnikov Škofja Loka, med 10. in 14. uro pa v Galerijo Ivana Groharja, kjer potekajo »Izložbe domišljije«, prodajna razstava izdelkov in spominkov iz muzejske trgovine, ki so jih navdihnile zbirke in razstave Loškega muzeja, ter umetniških del loških umetnic in umetnikov.

Ob 11. uri pa vabijo še v Dom čebelarjev Brode na voden ogled čebelarske zbirke »Tle se špeglajte, lenuhi, po tej mali, marni muhi!« (razstavišče bo odprto le v času vodenega ogleda), ob 17. uri pa v Muzej Žiri na odprtje nove razstave »Klekljane čipke, ‘špice’ na Žirovskem«.

Vir in foto: Loški muzej

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating