Vam je prispevek všeč?

V Društvu Žverca vabijo prostovoljke in prostovoljce k pomoči pri akciji »Pomagajmo žabicam«.

»Danes bodo dvoživke zunaj na vseh lokacijah in potrebovale bodo pomoč pri prehodu cest. Večinoma so v parih, kar pomeni, da so še bolj počasne in še bolj ranljive. Najbolj ključna je pomoč od okrog 19.15 do 20.30. Vsi prostovoljci vabljeni – in povabite, prosim naprej,« prosijo za pomoč.

Kdor bo pomagal, je povabljen, naj prej prebere navodila TUKAJ, medtem ko je lokacije prejšnjih let najti TUKAJ. Kot pojasnjujejo v Društvu Žverca, bo pomoč nujno potrebna danes zvečer in vsaj še kak teden, v bližini Škofje Loke zlasti na cesti SoraGoričane.

Na zemljevidu lokacij je zapisana tudi dolina Hrastnice blizu Puštala v Škofji Loki, približno 500 metrov od puštalskega gradu v dolino, kjer je čez cesto manjši ribnik oziroma bajer. V letih od 2018 do 2020 žab na tej lokaciji niso opazili, lani pa so se ponovno pojavile.

Sicer pa iščejo predvsem prostovoljce v Hrašah pri Smledniku, kjer se je akcija leta 2008 tudi začela. Zbor je, ko se zvečeri, dvoživke pa pobirajo na celotni relaciji vasi Hraše. Za parkiranje je najprimernejše parkirišče ob Jahalnem centru Janhar in avtobusna postaja čez cesto.

Prostovoljci, vabljeni na pomoč!

Vir in foto: Pomagajmo žabicam in FB Pomagajmo žabicam

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating