Vam je prispevek všeč?

Zadnji dan novembra leta 2019 je v Škofji Loki zaživela prijetna in odlično sprejeta novost: Mestno drsališče Škofja Loka. Na Trgu pod gradom je bilo poskrbljeno za izposojo opreme, gostinsko ponudbo, tudi za tečaje drsanja in rojstnodnevne zabave, ter za spremljevalne dogodke, denimo koncerte.

Po uspešno izvedeni prvi sezoni je nato izpeljavo druge prirediteljem na čelu z Žigo Pišlarjem iz Agencije Koncerti preprečila epidemija koronavirusa, ki je onemogočila izvedbo javnih množičnih dogodkov. Zato pa se je drsališče vrnilo v zimski sezoni 2021/22 in je nato dejavno obratovalo tudi minulo zimo.

Kako pa bo z Mestnim drsališčem Škofja Loka letos? Dobil sem namig, da v zimski sezoni 2023/24, od začetka decembra do konca januarja, ne bo obratovalo, kar sem preveril tudi v županovem kabinetu. In res: drsališča v Škofji Loki letos NE BO, razlog za to pa je povsem predvidljiv in pričakovan.

Občinski proračun se je moral namreč, razumljivo, popolnoma prilagoditi sanaciji avgustovske ujme, ki je žal katastrofalno prizadela tudi škofjeloško občino, zato gre večina sredstev seveda v to smer. Prioritete so po 4. avgustu, hočeš – nočeš, povsem drugačne. Županovemu kabinetu se lepo zahvaljujem za odgovor.

Besedilo: Janez Porenta

Foto: FB Mestno drsališče Škofja Loka

1 3 votes
Article Rating