Vam je prispevek všeč?

Loški muzej vabi k sodelovanju vse, ki jih veseli delo vodiča/vodičke v muzeju.

Vodstva in delavnice za vrtčevske in šolske skupine ter za odrasle potekajo po muzejskem programu, zlasti aprila, maja, junija in septembra, oktobra, novembra. V obdobjih, ko je vodstev manj, lahko vodiči delajo tudi na muzejski recepciji ali v Galeriji Ivana Groharja in pomagajo pri izvedbi različnih muzejskih dogodkov.

Za opravljanje dela vodiča in vodje delavnic je treba opraviti izobraževanje, ki sestoji iz študija gradiva o muzejskih zbirkah, vodstev muzejskih kustosov, hospitacij pri vodičih in uspešno opravljenega preizkusa znanja. Delo je honorarno, s plačilom prek študentske napotnice ali po izstavljenem računu.

Prednost imajo študentje (m/ž) zgodovine, arheologije, etnologije, umetnostne zgodovine, likovne pedagogike in drugih humanističnih smeri, med njimi pa tisti, ki jih zanima dolgoročno sodelovanje z Loškim muzejem. Od kandidatk in kandidatov pričakujejo odgovornost do dela, zanesljivost, samoiniciativnost, veselje do pedagoškega dela in zanimanje za kulturno dediščino. Zaželeno je znanje vsaj enega tujega jezika (angleščina, francoščina, španščina, italijanščina, madžarščina).

Če vas delo zanima, najpozneje do srede, 5. februarja 2020, pošljite življenjepis in kratko motivacijsko pismo na e-naslov simona.zvanut@loski-muzej.si. Med prispelimi prijavami bo opravljen izbor, izbrane kandidat(k)e pa bodo povabili na informativni pogovor. Več informacij: 04/517-04-04.

Foto: Fototeka Loškega muzeja

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating