Vam je prispevek všeč?

Košarkarji moštva LTH Castings so morali v 15. kolu 2. SKL pred domačimi navijači na Podnu priznati premoč vodilni zasedbi Mesariji Prunk iz Sežane, ki je bila boljša z 78:71. Vendar pa zmaga gostov ni bila samoumevna, Ločani so namreč v 22. minuti vodili s 43:32, izid pa je bil nazadnje (65:65) poravnan sredi 37. minute. Pri poražencih je z 19 točkami, od tega štirimi trojkami, izstopal Matic Urbas, Luka Grum in Matic Sirnik sta dodala po 13 točk. »Ulitkarji« imajo zdaj na osmem mestu razpredelnice devet porazov ob sedmih zmagah, prihodnji dvoboj pa bodo odigrali šele 1. februarja, ko bodo v sosedskem dvoboju gostili medvoški Brinox.

Fantje LTH Castings do 15 let so v drugem delu 1. SKL (skupina B7) pokleknili pred Ipros Vrhniko A (54:67), medtem ko so dekleta Ines-ŠD Tabor Žiri v drugem delu 1. SKL do 15 let (skupina B1) na gostovanju z 51:28 odpravila Krko B.

3, Memorial Jožeta Galofa, ki je minuli petek potekal na Podnu, se je razpletel z zmagoslavjem gostiteljev. Rokometaši Urbanscapa Loke so namreč odpravili oba izzivalca iz 1. B SRL: najprej so bili s 27:23 boljši od Sviša, nato pa s 25:19 še od drugega nekdanjega prvoligaša LL Grosista Slovana.

Slovenska moška članska rokometna reprezentanca pa je sinoči na evropskem prvenstvu na Švedskem prvič pokleknila. Z 29:28 (13:16) jo je odpravila Madžarska, daleč najbolj razpoložen v četi Ljubomirja Vranješa pa je bil Ločan Jure Dolenec z osmimi goli, enega je prispeval s sedmih metrov. Darko Cingesar se med strelce ni vpisal. Danes Slovence ob 16. uri v dvoboja 3. kola II. Dela izzivajo Portugalci.

Na 3. zimskih olimpijskih igrah v Lozani je slovenske barve v smučarskem krosu branila 17-letna Ločanka Marta Rihtaršič, ki tekmuje za SK Poljane. Za las – za eno mesto in za eno točko – se ji je izmuznil polfinale, končala je na še vedno zelo spodobnem 11. mestu.

Florbolisti FBK Insport so v mednarodni ligi IFL v ponovitvi lanskega finala gostovali v Beljaku in priznali premoč domačemu moštvu VSV Unihockey, ki je bilo boljše z 8:5. Izkazal se je Luka Peklaj s po dvema goloma in podajama, Tevž Bohinc in Lovro Oblak sta po enkrat zadela in podala, Gašper Triler je enkrat zadel. Vratar Jure Kržišnik je zbral 15 obramb.

Na Veliki nagradi Pokala Nordica Dobermann v Kranjski Gori za smučarke in smučarje do 14 in 16 let se je na dveh veleslalomih izkazal tudi obetavni podmladek SK Alpetour. Na prvem sta zmagali Sara Peternelj med starejšimi deklicami in Tija Radelj med mlajšimi deklicami, Gal Hajdinjak pa je bil drugi med mlajšimi dečki. Na drugem je bila Sara Peternelj ponovno prva, Tija Radelj pa je zasedla 3. mesto.

Skupna nogometna ekipa Škofja Loka-Medvode do 13 let je zmagala na dvoranskem turnirju v Medvodah, od drugega moštva je bila v četrtfinalu boljša Olimpija. Mladi nogometaši NK Škofja Loka do 8 let pa so zasedli končno tretje mesto v konkurenco 20 ekip na turnirju v Cerkljah.

Na atletskem dvoranskem prvenstvu Slovenije za pionirke in pionirje U14 so se izkazali tudi mladi predstavniki AK Škofja Loka, vsi so namreč krepko izboljšali osebne rekorde in se uvrstili v finale A in B teka na 60 metrov. Luka Urbančič je v tekmi stotink osvojil 3. mesto, za naslovom državnega prvaka pa zaostal pičli 2 stotinki. Tim Novak je bil peti. Naja Gruden, edino nastopajoče dekle iz loškega kluba, je zasedla šesto mesto. V finalu B sta nastopila Maks Mohorič (7. mesto) in Martin Miklavčič (11. mesto).

Iskrene čestitke vsem!

Foto: FB Urbanscape Loka

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating