Vam je prispevek všeč?

Škofjeloški košarkarski drugoligaš LTH Castings se že pospešeno pripravlja za novo sezono. Sestava kadrovskega mozaika je končana, kot zadnji se je kolektivu pridružil obetavni 19-letni in 197 centimetrov visoki Martin Jakovina, ki je v minuli sezoni nosil dres Pivke Perutninarstva in povprečno prispeval po 10,6 točke na dvoboj.

Martin, ki je prejšnjo sezono kot posojen igralec nastopal tudi za mladinsko ekipo Ježice A, se zaveda, da preskok in 3. v 2. SKL ni malenkosten: »Želim si napredka, zato sem se tudi povzpel stopničko višje. Verjamem, da bomo skupaj s soigralci in s štabom, s katerim smo se dobro ujeli, dosegli dober rezultat.«

Jakovina, ki se najbolje počuti na krilnem položaju, je po Matiji Vravniku, Nacetu Frelihu, Urbanu Omanu, Maticu Veselu, Binetu Prepeliču, Luki Kurešu in Vidu Mehletu postal osmi novinec v članski zasedbi LTH Castings, v kateri ostajajo Matevž Bertoncelj, Tilen Jugovic, Željko Marković, Tim Sočak in tudi Boris Jeršin (na fotografiji) in Vjekoslav Petrović.

Prvi dvoboj v sezoni bodo Ločani pod taktirko trenerja Jake Hladnika odigrali v soboto, 6. oktobra, v Grosupljem, na domačem parketu pa se bodo prvič predstavili teden dni pozneje, ko bodo na Poden pripotovali košarkarji Mesarije Prunk Sežane.

Foto: Igor Martinšek/KK Škofja Loka

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating