Vam je prispevek všeč?

Na Gimnaziji Škofja Loka so lahko upravičeno ponosni na svoje dijakinje in dijake, ki so z rahlo nadpovprečnim uspehom, glede na vseslovenske rezultate, opravili letošnjo splošno maturo. Med 104 kandidati, ki so se udeležili splošne mature v spomladanskem roku, jih je bilo uspešnih 98 oziroma 94,23 odstotka. Med njimi je tudi devet zlatih maturantov, ki so dosegli 30 točk ali več, diamantni dijak pa je postal Martin Rihtaršič, ki je dosegel vseh 34 možnih točk splošne mature.

Rezultate so sicer včeraj predstavili na Državnem izpitnem centru, na vseslovenski ravni je splošno maturo letos na 84 šolah uspešno opravilo 5235 kandidatov oziroma 93,67 odstotka. Zlatih maturantov je bilo 271 s 47 gimnazij, diamantnih maturantov pa 10 (lani 15). Še rezultati poklicne mature: od 7626 kandidatov, ki so jo v celoti opravljali prvič, je preizkus uspešno opravilo 7024 oziroma 92,11 odstotka kandidatov.

Čestitke vsem dijakinjam in dijakom, ki ste uspešno opravili zrelostni preizkus, prav tako Martinu Rihtaršiču za izjemen uspeh!

Na fotografiji najuspešnejša dijaka Gimnazije Škofja Loka Martin Rihtaršič in Vid Kermelj. Foto: Gimnazija Škofja Loka

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating