Vam je prispevek všeč?

Eden od treh Škofjeločanov ta hip v članski rokometni reprezentanci, krožni napadalec Matej Gaber, res nima sreče. V včerajšnji kvalifikacijski tekmi za preboj na svetovno prvenstvo prihodnje leto v Nemčiji in na Madžarskem, na kateri je bila v koprski Bonifiki madžarska izbrana vrsta z 29:24 boljša od čete selektorja Veselina Vujovića (povratni obračun bo v sredo ob 19. uri v Veszpremu), je moral namreč poškodovan s parketa mnogo predčasno, že v 23. minuti.

Trda, groba, na trenutke tudi umazana madžarska igra je pustila posledice. Visokorasli 26-letnik Gaber, ki si kruh služi pri Picku Szegedu, je po grdem udarcu v glavo utrpel poškodbo očesa, zaradi katere je nemudoma prejel zdravniško oskrbo in diagnozo. Z reprezentančnim zdravnikom Sašem Djurićem je moral najprej v koprski zdravstveni dom in nato še v ljubljansko bolnišnico, v kateri je opravil temeljit pregled, ki je pokazal strgano očesno veznico.

Gabra jutri čaka nov pregled pri okulistu, po katerem bo morda že znano, ali bo Vujović nanj lahko računal v povratnem dvoboju. Mateju želim hitro in dobro okrevanje! Sinoči je sicer prispeval en zadetek, Jure Dolenec dva, Darko Cingesar pa tri.

Foto: Zimbio

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating