Vam je prispevek všeč?

Znani so zmagovalci in prejemniki finančnih sredstev z razpisa Mladi upi 2017 – generacija številka 5 pod okriljem Zavarovalnice Triglav, ki bo med 13 izbrancev razdelila 51.000 evrov, medtem ko je v petih letih znesek dosegel že 261.000 €. S to podporo bodo lahko mladi (para)športniki, umetniki in znanstveniki, stari med 16 in 19 let, lažje uresničili zadane cilje in sledili svoji viziji.

Letošnja prejemnica finančnih sredstev po izboru komisije je tudi škofjeloška glasbenica, 17-letna violinistka Ana Sešek, s Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana in avstrijskega Pre-College Mozarteum iz Salzburga. Njena želja je po opravljenjem Pre-College šolanju nadaljevati študij v tujini, se zaposliti v katerem od priznanih svetovnih orkestrov in nastopati v komornih skupinah ter kot solistka.

V vitrini Ane Sešek je že kar nekaj nagrad. Tako je leta 2015 prejela prvo nagrado in laureat na tekmovanju Stringfest v kategorijah violina solo in komorne skupine z godali ter prvo nagrado in osvojenih 100 točk na tekmovanju TEMSIG. Lani je dvakrat nastopila v veliki dvorani Slovenske filharmonije na kongresu ESTA in prejela drugo nagrado na 58. Kocianovem violinskem tekmovanju, letos pa še Škerjančevo nagrado Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana.

Ani, danes dijakinji tretjega letnika umetniške gimnazije na KGBL, je bila glasba tako rekoč položena v zibel, z njo se namreč ukvarjata oba starša in starejši brat, zato ni čudno, da sta se tudi s sestro dvojčico Kajo odločili za glasbeno pot. Po zaključku izobraževanja v Avstriji pri profesorici violine Wonji Kim Ozim bi se rada vpisala na študij v Nemčiji ali na Nizozemskem.

Njen oče in dolgoletni mentor Armin Sešek prevrti časovni stroj nazaj: »Spomnim se, da smo imeli doma dve pručki, na katerih sta s sestrico stali, ko sta vadili. Toda ena od pručk je bila višja, zato sta se dekleti vsak dan prepirali, katera bo stala na njej. Zagato sem skušal demokratično rešiti tako, da je bila vsak dan na višji pručki druga, a tista, ki se je morala zadovoljiti z nižjo, je bila vselej užaljena.«

Ani Sešek čestitam in želim uspešno glasbeno kariero!

Foto: Mladi upi

0 0 votes
Article Rating