Vam je prispevek všeč?

Merkurjev trgovski center v Škofji Loki (na Grencu 54) je ena od 19 Merkurjevih lokacij po vsej Sloveniji, na katerih je mogoč osebni prevzem izdelkov, kupljenih v Merkurjevem spletnem centru.

V današnjem sporočilu za javnost družbe Merkur trgovina, d. o. o., je zapisano, da so zaradi podaljšanja vladnih ukrepov omejenega poslovanja trgovin v Merkurju prilagodili poslovanje svojih trgovskih centrov po Sloveniji in skrajšali odpiralni čas. S ponedeljkom, 4. januarjem 2021, je tako odpiralni čas skrajšan do 18. ure in ob sobotah do 16. ure (v centrih Mojster pa do 15. ure).

Že od 16. oktobra 2020 naprej poslujejo prilagojeno – Merkurjevi trgovski centri so trenutno zaprti za prodajo neposredno potrošnikom, kar ima, kot poudarjajo, velik vpliv na izpad prodaje, saj spletna trgovina in ostali kanali na daljavo ne morejo nadomestiti običajne trgovinske prodaje.

»S podobnim vladnim ukrepom smo se soočili že spomladi ob prvem valu epidemije. Ob upoštevanju tega s ponedeljkom, 4. januarjem 2021, uvajamo skrajšanje odpiralnih časov trgovskih centrov Merkur, hkrati pa močno upamo, da se tehnične trgovine oz. trgovine za dom in vrt čim prej – kakor v večini evropskih držav – uvrsti med nujne trgovine in se tako omogoči njihovo čimprejšnje odprtje,« je pojasnil generalni direktor Merkurja Blaž Pesjak.

V Merkurju so za nakupe še naprej na voljo tudi prek spletne prodaje, telefonskega naročanja blaga in izdelkov (080-88-01) in naročanja po e-pošti (info@merkur.si). Kupci lahko za kupljeno blago naročijo dostavo na dom ali ga prevzamejo na 19 prevzemnih točkah v trgovskih centrih (tudi v Škofji Loki), in sicer od ponedeljka do petka do 18. ure (za belo tehniko le do 16. ure), v soboto pa do 16. ure.

Prevzemi blaga so varni ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov (obvezne maske, varnostna razdalja, razkuževanje). »Kupce vabimo, da lahko pri nakupih za prevzeme manjšega nakupljenega blaga uporabljajo tudi paketnike pred našimi nakupovalnimi centri z možnim prevzemom 24/7. Tako se izognejo čakanju za prevzem ali dostavo na dom,« dodaja Pesjak.

Sicer pa v Merkurju ostajajo v trgovskih centrih nemoteno odprti za podjetja, samostojne podjetnike in male davčne zavezance, a tudi zanje prilagajajo odpiralni čas trgovskih centrov: od ponedeljka do petka do 18. ure in v soboto do 16. ure (v trgovskih centrih Mojstri do 15. ure). Za te kupce je prevzem blaga v skladišču možen le do 16. ure.

Foto: FB Merkur

Vir: Merkur

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating