Vam je prispevek všeč?

Medtem ko je prvi decembrski dobrotnik, sv. Miklavž, del škofjeloških otrok obiskal in obdaroval že v soboto (med drugim v Mega Centru na Kidričevi) in nedeljo (denimo v Sv. Duhu), bo drugič hodil mimo danes, v torek, 5. decembra.

Tako Prosvetno društvo Sotočje pripravlja tradicionalno Miklavževanje za vse otroke pri Marijinem znamenju na mestnem trgu jutri ob 16.50. Miklavž bo nagovoril otroke in starše, nato bo skupaj z otroki odšel na Loški oder in si ogledal igrico Zakleti grad, ki jo pripravlja gledališka sekcija Prosvetnega društva. Po njej bo (z več kot 500 darili) obdaril čisto vse otroke. Vstopnine ne bo.

Leto je naokoli in ponovno vas vabijo tudi na Miklavževanje v Puštalu, ki bo ob 18. uri pred Puštalskim gradom, kjer bo vse navzoče obiskal sv. Miklavž s svojim spremstvom.

Na Suhi pri Škofji Loki animatorji jutri pripravljajo Miklavževo delavnico, ki bo med 17.30 in 18.30 v učilnici župnišča. Najprej bo skupno ustvarjanje, ki mu bo sledila igrica in seveda prihod sv. Miklavža.

Starološke otroke bo vaški Miklavž obiskal ob 16.40, ko se bo oglasil pred župniščem in razdelil bonbone. Sodeloval bo otroški pevski zbor, otroci bodo v pozdrav recitirali pesem.

Sv. Miklavž se bo s svojim spremstvom ustavil tudi v gostilni Pr’ Godču v Svetem Duhu (ob 17.30) in v dnevnem baru Francon v Virlogu (ob 19. uri). In še kje. Morda tudi pri vas doma, če ste bili le pridni …

Pa pri sosedih? Že ob 17. uri se bo sveti Miklavž z angeli in parkeljni ustavil tudi v Sorškem parku v Sori. Vstopnine ne bo, dobrodošli pa bodo prostovoljni prispevki.

Foto: FB Miklavževanje v Puštalu/Nace Tomat

0 0 votes
Article Rating