Vam je prispevek všeč?

Škofjeloško Športno društvo 5ka vabi na »Gibalne urice« in »Tečaje rolanja« v sezoni 2023/24. Termini in lokacije:

Reteče – četrtki od 16.30 do 17.30

Sveti Duh – ponedeljki od 17. do 18. ure

Kamnitnik – srede od 17. do 18. ure

Vrtec Najdihojca – četrtki od 17. do 18. ure

Vrtec Pedenjped – torki od 17. do 18. ure

Gibalne urice se začnejo s prvim tednom oktobra.

Vsebine: njihova miselnost je, da si otrok zasluži raznoliko vadbo, pri kateri razvija veliko različnih motoričnih sposobnosti – od ravnotežja do gibljivosti, natančnosti, vzdržljivosti, koordinacije, moči, hitrosti … Vadba je za otroka pomembna, saj z gibanjem ne krepi le telesa, pač pa tudi zaznava in se zaveda svojega telesa, ga preizkuša, ugotavlja, kaj zmore, in se ob uspehih veseli. Gibanje vpliva tudi na kognitivne procese, čustveni in sociali razvoj in, najpomembneje, na otrokovo samopodobo.

Zato na gibalnih uricah, primernih za otroke od 3,5 do 6 let, izvajajo: osnovno motoriko, osnove gimnastike, atletike in iger z žogami, igre z loparji, se lovijo, skačejo, plezajo in se imajo fino.

Predstavitvene urice potekajo septembra v dopoldanskem času v Vrtcu Škofja Loka. Lepo pa vabijo tudi v četrtek, 12. oktobra 2023, v Vrtec Kamnitnik na »5kin Oviratlon«.

Spomladi pa se že veselijo tečajev rolanja. Lepo vabijo stare in nove člane. Informacije in prijave: sportnodrustvo.5ka@gmail.com ali 041-410-479.

Vir in foto: FB Športno društvo 5ka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating