Vam je prispevek všeč?

Od petka, 2. junija, pa še do danes, nedelje, 4. junija 2023, poteka v Škofji Loki tradicionalni »Nogometni turnir Jan Oblak 2023«, mednarodno turnirsko tekmovanje mlajših kategorij pod organizacijsko taktirko Nogometne šole Škofja Loka, ki je postalo eden najodmevnejših športnih dogodkov v našem mestu.

Idejni vodja te uspešne zgodbe je bil pred desetletjem Sandi Hirkić, eden od trenerjev v škofjeloški mladinski nogometni šoli. Prvi turnir leta 2014 je bil poskusne narave, a se je izkazalo, da gre za zadetek v polno. Turnir se je v desetletju odlično uveljavil in je tudi letos privabil številne ekipe iz Slovenije in tujine.

Ekipe na turnirju tekmujejo v šestih starostnih kategorijah od U7 do U12. V petek so se na Nogometnem igrišču Puštal dokazovali najmlajši, včeraj pa se je v kategoriji U9 končne zmage veselil FK Unis Vogošća iz BiH, v kategoriji U11 pa NŠ Slovenj Gradec. Domače moštvo NK Škofja Loka sivi je zasedlo odlično 4. mesto.

Vabljeni pa še danes vse do večera, do 20.30, v Puštal na borbene boje v kategorijah U10 in U12. Tekme trajajo po 16 minut, oba finalna obračuna sta predvidena ob 20.10. Vstop je prost, zato pridimo bodrit in spodbujat mlade fante in dekleta, morda bo kdo od njih nekoč stopil v velike športne čevlje Jana Oblaka!

Preberite tudi: [NOVOLETNA POBUDA] (Info) soba Jana Oblaka v Škofji Loki

Vir: Turnir Jan Oblak

Foto in video: FB Nogometni turnir Jan Oblak

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating