Vam je prispevek všeč?

Na tržiškem Radiu Gorenc od letošnjega februarja do junija izvajajo radijski natečaj »Moja šola, moj kraj«, na katerem se predstavljajo osnovne šole – v okviru novinarskega/radijskega krožka ali zgolj skupina posameznikov.

Vsaka šola pripravi do polurno radijsko oddajo na temo, povezano z lokalnim okoljem. Izvesti jo mora več učencev ob prisotnosti mentorice ali mentorja, oddajo pa izvajajo v živo na Radiu Gorenc ob sobotah med 8. in 9. uro.

Izseki oddaj bodo nato objavljeni na radijski spletni strani, kjer bo možno tudi oddati glas za svojo šolo ali svojega favorita. Ob koncu natečaja bodo izbrali tri šole z največ glasovi. Doslej sta bili v etru že OŠ Tržič in OŠ Šenčur.

 

To soboto, 22. aprila 2023, med 8. in 9. uro pa bo na valovih Radia Gorenc slišati škofjeloške glasove, štiriperesno deteljico z Osnovne šole Škofja Loka-Mesto – dve Evi, Aljo in Jureta. In o čem bo tekla beseda v oddaji?

»Najprej bomo predstavili našo šolo, potem pa bomo šli še direktno na Škofjo Loko, malo njene zgodovine in še nekaj zabavnejših stvari za konec,« napovedujejo nadebudni mladi iz medijskega krožka. Vabljeni k poslušanju!

Vir in video: Radio Gorenc in FB Radio Gorenc

Foto: FB Radio Gorenc

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating