Vam je prispevek všeč?

Že 48. izvedba »male smučarske olimpijade«, tradicionalnega Pokala Loka, enega največjih mednarodnih tekmovanj za mlade alpske smučarke in smučarje na svetu, je pred vrati. Tudi letos, ko tekmovanje, ki je bilo prvič izpeljano ob 1000-letnici mesta Škofja Loka, slavi častitljivo 50-letnico, ga skupaj organizirata Smučarski klub Alpetour in Občina Škofja Loka, tokrat pod častnim pokroviteljstvom ministra za gospodarstvo, turizem in šport Matjaža Hana.

Ta konec tedna

Tekmovanje za mlade smučarje od 12. do 16. leta starosti bo potekalo ta konec tedna, od petka, 10. februarja, do nedelje, 12. februarja 2023, v Škofji Loki in na smučišču Stari vrh. Pričakujejo prek 200 tekmovalk in tekmovalcev iz več kot 25 držav s celega sveta in nad 100 spremljevalcev. Eno temeljnih vodil in poslanstvo kluba je motiviranje in omogočanje mladim dejavno športno udejstvovanje. Po lanski izvedbi v okrnjeni obliki se tokrat prireditelji pripravlja na prihod skoraj vseh reprezentanc.

9 kolajn na lanskih OI

V preteklosti so svoje znanje na progah Starega vrha dokazovali že mnogi poznejši zvezdniki belih strmin, med njimi Tina Maze, Janica in Ivica Kostelić, Felix Neureuther, Petra Kronberger, Ulrike Maier, Nina Löseth, Lucas Braathen, Alice Robinson. Kar pet nekdanjih zmagovalcev Pokala Loka pa je na lanskih olimpijskih igrah v Pekingu osvojilo kar 9 odličij (po 4 zlata in srebrna in eno bronasto): Johannes Strolz, Petra Vlhova, Katharina Liensberger, Aleksander Aamodt Kilde in Žan Kranjec.

Program

Vrhunska organizacija in gostoljubje sta del tradicije tekmovanja, pri tem združijo moči SK Alpetour, Občina Škofja Loka, sponzorji, lokalne turistične organizacije in številni prostovoljci. Brez takšnega sodelovanja tako velikega in odmevnega dogodka ne bi bilo možno izpeljati. Letošnji tekmovalni del se bo začel v soboto ob 9.30 z veleslalomom na Starem vrhu, razglasitev rezultatov s predstavitvijo reprezentanc bo ob 18.30 na Trgu pod gradom v Škofji Loki. Štart nedeljskega slaloma bo ob 9.30 na Starem vrhu, po tekmovanju pa še razglasitev rezultatov in podelitev odličij.

Vabljeni, pridite bodrit obetavne smučarske upe!

Vir: Pokal Loka

Foto: FB Pokal Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating