Vam je prispevek všeč?

Grable, društvo za kreativno grabljenje sveta, vabijo v četrtek, 21. novembra 2019, ob 19. uri na “Grablin literarni večer” Pr’ Pepet v Škofji Loki.

Večer bo namenjen predstavitvi tekstov, ki so nastali na kreativnih delavnicah pisanja s Kajo Teržan in Leo Flis. Brali bodo poezijo in prozo mladih neuveljavljenih piscev, pri čemer bodo do mladosti in neuveljavljenosti prizanesljivo ravnodušni. Čudovito bo!

Glavni namen Grablinega projekta Mladi literati je, da želijo ljudi opremiti za primer naravne, družbene ali osebne katastrofe, saj v primeru cunamija, splošne stavke, epidemije, napada vesoljcev, živčnega zloma in podobnih okoliščin človek včasih ne ve, kaj bi storil. Njihov projekt jih nagovarja k temu, da primejo v roke svinčnik in napišejo zgodbo ali pesem. Na ta način lahko ugotovijo, da je smisel življenja predvsem v ustvarjanju in podpori ustvarjanja. Verjamejo, da je to tista človeška lastnost, ki vliva upanje v prihodnost, zato jo moramo gojiti in čim večkrat grabiti po njenem terenu. Na kratko: literatura je Superman, ki bo rešil svet. We have his number.

Imena bralcev bodo razkrili malo pred dogodkom. Prijetno vabljeni na druženje z njimi!

Foto: FB dogodka

Avtor: Janez Porenta