Vam je prispevek všeč?

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so škofjeloški policisti v torek obravnavali prometno nesrečo med kolesarjem in voznikom motornega kolesa. Ugotovili so, da je motorist pri vključevanju z dovoza na lokalno cesto izsilil prednost kolesarju, ki se je v nesreči po podatkih policije lažje poškodoval. Proti povzročitelju poteka prekrškovni postopek.

Ob tem s Policijske uprave Kranj sporočajo:

»V tem mesecu so bili kolesarji in motoristi udeleženi tudi v več drugih nesrečah. 1. septembra je kolesarka v Šenčurju trčila v robnik in padla. 3. septembra so policisti na območju Železnikov obravnavali smrt dveh motoristov, ki sta umrla med prehitevanjem tovornega vozila. Dan pozneje je kolesar v Zgornji Radovni domnevno padel med umikanjem drugemu vozilu. 5. septembra pa so se zgodile štiri nesreče. V Vopovljah je kolesarka padla zaradi neprilagojene hitrosti. V Mojstrani je kolesar padel zaradi bolezenskega stanja. Na Logu sta kolesarja čelno trčila. Na Mlaki pa je kolesarka padla med stopanjem s kolesa.

Predvsem kolesarjev se letos drži precejšnja smola. V nesrečah jih je bilo udeleženih že 146 (lani 142). V 87 primerih so bili kolesarji povzročitelji nesreč. Pri nesrečah motoristov pa je bilo udeležencev z motornimi kolesi 37, povzročili so jih 23. V nesrečah je bilo 13 udeležencev (od tega 8 povzročiteljev) udeleženih še z mopedi in mopedi do 25 km/h. Udeležence pozivamo, naj bodo bolj dosledni pri upoštevanju prometnih pravil in naj bolj pazijo predvsem na stran in smer vožnje, hitrost, varnostno razdaljo in prednost na križiščih. Vsem dejavnikom je pogosto skupna tudi sicer najbolj problematična hitrost.«

Simbolična fotografija: Go Portal

Vir: PU Kranj

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating