Vam je prispevek všeč?

S Policijske uprave Kranj so potrdili, da gorenjski prometni policisti v predoru Sten v Škofji Loki že od marca dalje izvajajo meritve hitrosti motornih vozil, o čemer sem že pisal TUKAJ. Omejitev v tem enocevnem dvosmernem predoru škofjeloške obvoznice v obeh smereh je 60 km/h. Policisti so doslej ugotovili prek 200 prekoračitev hitrosti nad 30 km/h (globa 250 evrov in 3 kazenske točke) in štiri nad 50 km/h (globa 1200 evrov in 18 kazenskih točk).

Med najhitrejšimi sta bila dva motorista. Enemu je merilnik izmeril hitrost 132 km/h, drugemu, ki je bil posebej predrzen, pa kar 146 km/h. O prekršku tega motorista, ki je merilnik hitrosti prevozil po zadnjem kolesu, policisti še zbirajo obvestila in pripominjajo, da v običajnem prometu taka drznost in slog vožnje nista vrlina, temveč začetek tragične poti v najslabše in najnevarnejše scenarije. »In ko pride do tega – želimo si, da ne bi, zato vztrajno pozivamo k previdnosti in upoštevanju prometnih pravil –, so situacije naravnost grozljive. Zato pozivamo motoriste, naj veščine preizkušajo na poligonih in dirkališčih, nikoli pa ne na cestah, kjer souporabljajo prometne površine in kjer s hujšimi kršitvami prometnih pravil zelo ogrožajo udeležence v prometu. Pravi motorist vse to ve in upošteva,« je zapisal predstavnik za stike z javnostmi na PU Kranj mag. Bojan Kos.

Policija prosi in poziva: »Kdor prepozna objestnega motorista na fotografiji, naj podatke, prosimo, sporoči policiji na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.«

Foto: PU Kranj

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating