Vam je prispevek všeč?

Zaključilo se je šesto državno tekmovanje iz znanja naravoslovja za dijake 1. in 2. letnikov srednjih šol. Za zlata in srebrna priznanja se je na ljubljanski Fakulteti za kemijo in kemično tehnologijo v nalogah s področja biologije, kemije in fizike pomerilo 100 dijakinj in dijakov iz vse Slovenije, ki so si mesto na državnem tekmovanju prislužili na šolskih izbirnih tekmovanjih lanskega novembra. Absolutni zmagovalec je Luka Hadl z Gimnazije Novo mesto, skupno pa so podelili 14 zlatih in 22 srebrnih priznanj.

Zlato priznanje sta si zagotovila tudi dijaka Gimnazije Škofja Loka: Simon Bukovšek je pod mentorstvom Mojce Mravlja z 39 točkami zmagal med prvimi letniki, Sebastjan Kordiš pa je pod mentorstvom Mojce Tolar zasedel deseto mesto med drugimi letniki (39 točk). Tudi srebrnih priznanj sta se veselila dva škofjeloška gimnazijca: Eva Igličar med prvimi letniki (Mojca Mravlja) in Miha Štucin med drugimi (Mojca Tolar).

Najboljše s tekmovanja je doletela čast, da bodo lahko slovenske barve zastopali na majski Mednarodni naravoslovni olimpijadi v Ljubljani. Slovenija ima kot gostiteljica pravico do štirih ekip, ki bodo tekmovale bodisi v konkurenci bodisi izven nje. Izven konkurence bosta v »posadki« tudi Simon Bukovšek in Sebastjan Kordiš. Vsem štirim uspešnim škofjeloškim gimnazijcem čestitam in želim uspešno tudi v prihodnje!

Foto: ZOTKS

0 0 votes
Article Rating