Vam je prispevek všeč?

Do konca koledarskega leta se v Škofji Loki obeta še nekaj velikih koncertnih dogodkov. Eden od njih se bo zgodil v soboto, 8. decembra 2018, ob 19. uri v Športni dvorani Trata. Občinstvo bo na noge dvignil prvi glas Dalmacije in vzhajajoča zvezda hrvaške glasbene scene, Marko Škugor, ki mu bodo kot gostje družbo na odru delali fantje iz klape Cambi.

Dalmatinska vilo, Oće duša vanka tila, Srce južnjačko, Čovik s mora so samo nekatere od uspešnic, ki jih je že nanizal kljub mladosti. Čeravno šteje šele 29 pomladi, njegova kariera že beleži številne uspehe in nagrade. Pevsko pot je začel s klapami (Maslina, Kampanel) in leta 2013 nastopil na evrosongu kot solist in prvi tenor »Klape s mora« s pesmijo Mižerja. To je bila odskočna deska za samostojno glasbeno pot, pri čemer s pesmimi pričara dalmatinsko vzdušje s prizvoki opernega petja. Prvi tenorist zagrebške opere Stojan Stojanov Gančev je v njem videl vrhunskega opernega pevca, toda Marko je ostal zvest dalmatinski pesmi.

Predlani je imel, denimo, več kot 40 samostojnih koncertov in spektakularnih nastopov, s pokojnim Oliverjem Dragojevićem pa posnel duet Samo s tobom sam upoznao ljubav. Njegova glasbena pot se strmo dviga, kar potrjuje s številnimi koncert doma in v tujini – predvsem v Sloveniji.

Ne spreglejte nagradne igre na facebook profilu portala »Loške novice«, v kateri bosta srečnežu ali srečnici pripadli dve brezplačni vstopnici za veliki konert Marka Škugorja in klape Cambi v Škofji Loki!

Foto: FB dogodka

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating