Vam je prispevek všeč?

Z januarjem sem začel nov projekt v okviru portala »Loške novice«, namreč izbor »Naj osebnosti meseca v Škofji Loki«. Dvanajst mesečnih zmagovalcev bo ob koncu leta sodelovalo tudi v izboru za »Naj osebnost Škofje Loke 2021«.

Minuli konec tedna ste izbirali februarsko najbolj izstopajočo osebnost v naši občini. Med tremi kandidati ste bralke in bralci, ki ste oddali 56 glasov, za »Naj osebnost februarja 2021 v Škofji Loki« prepričljivo izbrali Urško Kolenc, ki je prejela veliko večino vseh glasov – 38.

Kdo je Urška Kolenc, ki se bo ob koncu leta v finalnem izboru pridružila januarski zmagovalki Darji Čadež? Urška je predsednica lani ustanovljenega društva Junaki 3. nadstropja, v katerem se združujejo starši otrok, zdravljenih na hematoonkološkem oddelku. Tudi Urška je mamica z izkušnjo »tretjega nadstropja«.

Društvo je ob mednarodnem dnevu otroškega raka, 15. februarju, s polnim zagonom osveščalo Slovenke in Slovence o tej redki, toda kruti bolezni, in v vseslovenski akciji pozivalo k pripenjanju zlate pentlje. Urškin trud ni ostal neopazen, postala je namreč Ime tedna na Valu 202 (žal pa ne tudi ime meseca februarja).

Urška Kolenc se je lani razveselila tudi lepega priznanja Občine Škofja Loka, bronastega grba. Urški čestitam tudi za naziv »Naj osebnosti meseca februarja v Škofji Loki« in ji želim, da bo srčnost in plemenitost z enakim navdušenjem delila še naprej!

Foto: Junaki 3. nadstropja

Avtor: Janez Porenta

5 1 vote
Article Rating