Vam je prispevek všeč?

Z novim letom na portalu »Loške novice« začenjam nov projekt: ciklus mesečnih glasovanj za »Naj osebnost meseca v Škofji Loki«. Zmagovalci mesečnih anket se bodo konec leta uvrstili na seznam kandidatov za »Naj osebnost Škofje Loke 2021«.

Jutri bom tako odprl prvo glasovanje za »Naj osebnost januarja 2021 v Škofji Loki«, vanj pa uvrstil tudi kandidate, ki so opozorili nase v drugi polovici lanskega decembra in zato niso mogli priti v izbor za »Naj osebnost Škofje Loke 2020«.

Spodaj podajam (po abecednem vrstnem redu priimkov) seznam kandidatov in kratke utemeljitve. Glasovali boste lahko v anketi na spletni strani »Loških novic« (na desni, če boste glasovali prek računalnika, ali spodaj, če boste glasovali prek mobilnika).

Anketa bo odprta manj kot 24 ur, in sicer v sredo, 3. februarja 2021, od 8. do 21. ure. Vsakdo bo lahko glasoval le enkrat. Vmesni rezultati ne bodo javno vidni. Zmagovalca bom razglasil v četrtek, 4. februarja 2021, dopoldne.

Vabljeni k sodelovanju!

SEZNAM KANDIDATOV:

  • Darja Čadež, zmagovalka natečaja »Najlepša otroška pravljica Škofje Loke«, za izdano knjigo, ki jo je napisala in narisala sama.
  • Matjaž Eržen, direktor Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka, za prejeto Čopovo priznanje za enkratne dosežke, ki so plod izvirnih strokovnih pristopov, za posebne zasluge pri popularizaciji knjižničarstva, krepitvi ugleda knjižničarjev, knjižnic in knjižničarske stroke v javnosti ter za zasluge pri razvoju knjižnične dejavnosti.
  • Špela Krek, študentka Pedagoške fakultete v Ljubljani, za prejeto Prešernovo nagrado Univerze v Ljubljani za magistrsko delo »Sporazumevalna zmožnost v slovenščini pri učencih 4. razreda dvojezične ljudske šole na avstrijskem Koroškem«.
  • Stane Pintar, član Planinskega društva Škofja Loka, za visoko priznanje Planinske zveze Slovenije (PZS), spominsko plaketo.
  • Rok Šarić, vsestranski prostovoljec, za priznanje »Naj prostovoljec leta 2020 v občini Škofja Loka«.

Foto: Kraji

Avtor: Janez Porenta

4.7 3 votes
Article Rating