Vam je prispevek všeč?

Ko sem pred letom dni razglasil prvi Naj osebnosti Škofje Loke (za leto 2018), ovenčali ste zakonca Valerijo in Iva Čarmana, sem se ob 720 prejetih glasovih zaklel, da bo akcija postala tradicionalna.

Tokrat sem jo izpeljal drugič in z odzivom ste zares navdušili, saj ste oddali kar 7916 glasov oziroma enajstkrat toliko kot lani, ob čemer je treba poudariti, da sem glasovanje podaljšal z enega na dva tedna.

Glede na odziv bom akcijo z veseljem peljal naprej, v načrtu pa imam tudi, da bi v sodelovanje v prihodnje pritegnil še kak lokalni medij, da bo doživela še večji in širši odmev in odziv.

O tokratni akciji: v vodstvu so se izmenjavala tri imena, sprva Urška Kolenc, večino časa Tomaž Hostnik, še zadnji dan glasovanja pa je kazalo, da boste ovenčali Nino Milinkovič. A se je v zadnjih urah spet krepko zasukalo.

Naj osebnost Škofje Loke 2019 je TOMAŽ HOSTNIK, pevec, glasbenik, avtor, pesnik, Sušan, polovica aktivističnega dvojca Drajnarjuva vampa. S songom »Irena« je na lanskem festivalu Melodije morja in sonca prepričal največje število telefonskih glasovalcev.

S Tomažem, ki je prejel četrtino vseh glasov (1997), bom opravil daljši pogovor v januarju. Iskrene čestitke za doseženo, naj mu bo domače priznanje odlična spodbuda tudi za nadaljnje ustvarjanje.

Mimogrede: eden od kandidatov, Žiga Kert, ravno danes praznuje rojstni dan. Iskrene čestitke!

Iskreno pa čestitam tudi ostalim dvanajstim kandidatom. Že ob začetku glasovanja sem zapisal, da je bila tokratna izbira vas, bralk in bralcev portala, res vrhunska, vsak od kandidatov bi si upravičeno zaslužil tudi priznanje!

Hvala vsakemu od kandidatk in kandidatov za vse, kar dobrega storite za lokalno skupnost in širše. In hvala, dragi bralke in bralci, za nepričakovano odličen odziv. Ponovimo spet decembra!

NAJ OSEBNOST ŠKOFJE LOKE 2019, rezultati:

 1. Tomaž Hostnik = 1997 glasov
 2. Nina Milinkovič = 1676 glasov
 3. Urška Kolenc = 1160 glasov
 4. Ciril Gantar – Čiro = 537 glasov
 5. Jasmina Gregurič = 483 glasov
 6. Luka Koplan = 439 glasov
 7. Miha Lavtar = 393 glasov
 8. Uroš Bernik = 323 glasov
 9. Žiga Kert = 287 glasov
 10. Janja Bogataj = 207 glasov
 11. Janez Ferlan = 203 glasov
 12. Mateja Štruc in Tina Vidovič = 115 glasov
 13. Danica Kordež = 96 glasov

SKUPAJ = 7916 glasov

Foto: FB Tomaž Hostnik

Grafike: Simon Mur

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating