Vam je prispevek všeč?

Po zakoncih Valeriji in Ivu Čarman (leta 2018) in suškem trubadurju Tomažu Hostniku (2019) se je kot tretja z nazivom »Naj osebnost Škofje Loke«, tokrat za leto 2020, ovenčala turistična vodička-detektivka NATALIA LAPINA, ki je prejela skoraj polovico vseh glasov – kar 2508 (od 5142, kolikor ste jih oddali v enajstih dneh). Z zmagovalko bom v prihodnjih tednih opravil pogovor.

Kdo je Natalia Lapina, Rusinja v Škofji Loki, natančneje v Podlubniku, in promotorka naše občine po svetu? Kot je zapisal njen predlagatelj v utemeljitvi:

»Med pandemijo je kljub pomanjkanju dela izvedla več kot 15 spletnih ekskurzij in interaktivnih iger za več kot 70 sirot v ruskih sirotišnicah. Prejela je zahvalo dobrodelnega sklada ‘Misija’, saj je z zgodbami o čudoviti Škofji Loki izboljšala psiho-čustveno stanje otrok in povečala ugled mesta Škofje Loke v Rusiji.

V okviru festivala Pisana Loka je z izvirno detektivsko igro 18 šolarjev in gostov učila, kako se boriti proti ‘ruski mafiji’ in tako popestrila prosti čas in spodbudila rekreacijo lokalnih prebivalcev. Treba je opozoriti, da je takšna igra le v mestu Škofja Loka.

Od ministrstva je prejela priznanje, da je turizem v Sloveniji in predvsem v Škofji Loki razvijala za rusko govoreče turiste, brez pomoči turističnih središč ali agencij.

Za natečaj je napisala detektivsko pravljico o Škofji Loki, a zaradi tujega državljanstva ni mogla sodelovati. Napisana je bila še v ruščini, bere pa jo že več kot 300 rusko govorečih ljudi po vsem svetu, s čimer spoznavajo mesto Škofja Loka.

Najvišje priznanje si zasluži kot oseba, ki je za razvoj turizma, kulture in slovansko povezovanje dveh sorodnih držav naredila več kot marsikateri lokalni prebivalec.«

Natalii Lapini čestitam za naziv »Naj osebnost Škofje Loke 2020«, zahvaljujem se ji za promocijo Škofje Loke v svetu in ji želim, da bi tudi v prihodnje delala dobro za lokalno skupnost in širila glas o naši občini tudi po svetu!

Čestitke pa seveda tudi vsem ostalim kandidatom, ki ste že s sodelovanjem v izboru dokazali, da ste za lokalno skupnost pomembni in da Ločanke in Ločani spoštujemo vaše delo!

Foto: YouTube

Avtor: Janez Porenta

5 1 vote
Article Rating