Vam je prispevek všeč?

Zdaj že tradicionalni 7. nočni Tek štirih mostov postaja ena najbolj prepoznavnih blagovnih znamk, ki ime Škofje Loke vsako leto množično ponese po domovini in tudi širše. Danes bo nepregledna množica tekačic in tekačev spet preplavila loške ulice, za predigro bodo poskrbeli vrtčevski (od 10. ure dalje na Mestnem trgu) in nadaljevali šolski teki za Pokal štirih županov (ob 18. uri, ravno tako na Mestnem trgu), vmes se lahko ob 16.30 udeležite tudi teka Run4Unity ali od 10. ure naprej obiščete športno tržnico.

Vrhunec dogajanja pa bo zvečer z osrednjim nočnim 10-kilometrskim tekom, ki se začne ob 21. uri. Udeleženke in udeleženci bodo razdeljeni v po šest starostnih kategorij, dodatna bo tek štafet, ki jih sestavljajo dvočlanske ženske, moške ali mešane ekipe ne glede na starost, poteka pa istočasno in po isti progi kot tek posameznikov. Letošnje skupno število prijav sta prireditelja, Društvo T4M in Športna zveza Škofja Loka, omejila na 1511 – številka predstavlja letnico hudega potresa, ki je prizadel tudi Škofjo Loko in povsem uničil Stari grad pod Lubnikom in Zgornji stolp na Kranclju.

Trenutna rekorderja proge sta Lucija Krkoč (35;46) in Avstrijec Stephan Listabarth (30;24), če bo kdo od udeležencev postavil novo rekordno znamko, ga bodo nagradili s simboličnimi 100 evri. V tekmovanju za najuspešnejšo skupino, ki prejme poseben prehodni pokal organizatorja, šteje najboljših pet rezultatov v moški in ženski konkurenci. Razglasitev rezultatov bo predvidoma ob 23. uri, za glasbeno kuliso pa bo že od 21. ure naprej na Trgu pod gradom skrbela zabavljaška zasedba Duble Truble. Vabljeni torej, da z udeležbo ali bodrenjem sodelujemo na prireditvi, ki odseva živahnost in vitalnost občine in občanov!

Foto: T4M/Miloš Četrtič

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating