Vam je prispevek všeč?

Danes, v soboto, 11. maja 2019, je Škofja Loka polna dogodkov.

Med drugim vabljeni tudi na že osmi škofjeloški urbani sprehod »Jane’s Walk«, na katerem se bodo spraševali, kaj dela mesto živo. Zanimalo jih bo, v kolikšni meri so to prebivalci, turisti, arhitektura mesta, zgodovinsko in kulturno izročilo, lokali in njihova vsebina, dogodki, mestno zelenje, vsak zase ali vsi skupaj in kakšno je pravo ravnovesje med njimi. Vprašali se bodo, kako hitro se to ravnovesje lahko podre in kakšni so ukrepi, da se to ne zgodi.

 

Sprehod se bo začel ob 10. uri na Trgu pred gradom, pred delikateso Trava, v starem mestnem jedru Škofje Loke. Že tretjič zapored bodo sprehod končali s piknikom na stopnicah pod lipo na Trgu pod gradom. Udeleženci naj s seboj prinesejo tisto hrano in pijačo, ki jo lahko delijo z drugimi, po možnosti s čim manj odpadne plastike. Ker se vedno nabere dovolj hrane za vse, se je možno sprehoda udeležiti tudi brez prinešene hrane.

Sprehod organizira civilna iniciativa »Loka, mesto vseh« v sodelovanju z Gimnazijo Škofja Loka, Krajevno skupnostjo Škofja Loka-Mesto in Občino Škofja Loka.

Foto: FB dogodka

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating