Vam je prispevek všeč?

Prvi letošnji Loški umetniški festival (LUFt) se bo odvijal na Cankarjevem trgu v Škofji Loki danes, v soboto, 11. maja 2019, med 9. in 18. uro. Poleg umetniške tržnice, na kateri se bodo predstavili različni ustvarjalci s svojimi izdelki, bo bogat tudi spremljevalni program.

Ob 11. uri se bosta predstavila Gal Gabrovšek in Filip Pintar, ki bosta s cajonom izvedla skladbe Rockomotiva, The Cajon World in Cajon Carnival, ki jih je napisal njun mentor Jaka Strajnar.

 

Ob 15. uri sledi predstava »Ravnotežje na stolih«. Ste se že kdaj med poukom pozibavali na stolih? V predstavi je to preprosto početje, ki ga pozna vsak, ki se je kdaj dolgočasil med poukom, pripeljano do ekstrema. Videli boste, na kakšne načine je mogoče loviti ravnotežje na stolu in mizi. Toda pozor! Med uspehom in padcem je včasih samo milimeter razlike.

Po predstavi bo še cirkuška delavnica. So vas kdaj zasrbeli prsti, da bi požonglirali s tremi pomarančami ali zavrteli krožnik na palici, kot to počno kitajski cirkusanti, pa niste vedeli, kako bi se tega lotili? Na delavnico vabljeni vse in vsi, ki bi se radi naučili cirkuških in akrobatskih vragolij. Učili se bodo žonglirati z žogicami, keglji in palicami, vrteli kitajski krožnik in diabolo, sukali poije …

Kot vselej je dogodek, ki odpade v primeru dežja, brezplačen!

Foto: FB LUFt

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating