Vam je prispevek všeč?

»Bralnica na vrtu Sokolskega doma 2022« danes, v torek, 12. julija 2022, predstavlja že tretji torkov dogodek. Ob 18. uri vabljeni na vrt Sokolskega doma Škofja Loka na »Deljeno strast«, zanimiv dialog med pisateljico in fotografom. Vstop bo prost.

Žiga Koritnik je fotograf, filmski in televizijski snemalec, poznan po številnih portretih glasbenikov, bohinjskih motivih in črno-beli tehniki. Sonja Porle je pisateljica, ki živi in ustvarja v Škofji Loki. Kraji njene duše ležijo v Afriki, kamor se veliko vrača tako v pisanju kot bivanju. Oba umetnika združujejo glasba, potovanja in dar pripovedovanja. Deljena strast bo njun dialog o življenjih in ustvarjanju.

Avtorja se bosta najprej predstavila z nekaj primerki svojih del, nato pa drug drugega pobarala o rečeh, ki jima jih kljub dolgoletnemu prijateljstvu doslej še ni uspelo doreči. Beseda bo skoraj zagotovo tekla predvsem o glasbi, ki je njuna velika skupna ljubezen in strast, saj se zavedata, da brez nje Žiga ne bi nikoli postal fotograf, Sonja pa ne pisateljica.

Sonja Porle je pisateljica in prevajalka, ki je več kot 20 let živela v Veliki Britaniji, fokus njenega pisanja in raziskovanja pa je večinoma usmerjen v Afriko. Veliko je potovala, organizirala razstave in pisala o afriški glasbi, književnosti in tudi nogometu. Njen knjižni prvenec »Črni angel varuh moj« (1997) je prejel nagrado zlata ptica, njene zgodbe so bile prevedene v številne tuje jezike. Škofjo Loko si je izbrala za svoj novi dom tudi zato, ker njen grb krasi podoba afriškega kralja.

Žiga Koritnik je poznan kot avtor številnih portretov glasbenikov in kot mojster koncertne, gledališke in plesne fotografije, s katero se ukvarja že tri desetletja. 18 let je bil zaposlen kot snemalec na nacionalni televiziji, od leta 2007 pa deluje kot svobodni umetnik. Že od leta 1996 je uradni fotograf Jazz festivala v Skopju, sodeloval pa je tudi z mnogimi drugimi festivali doma in po svetu. Imel je več kot 30 samostojnih in 24 skupinskih razstav doma in po svetu.

Vir in foto: FB dogodka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating