Vam je prispevek všeč?

V okviru tradicionalne škofjeloške poletne »Bralnice na vrtu Sokolskega doma« vabljeni danes, v torek, 25. julija 2023, ob 18. uri na gledališko-glasbeno predstavo za otroke »Cecilija in zmaj« v režiji, priredbi in izvedbi Maše Jazbec in Andreja Fona, ki je poskrbel tudi za glasbo (scenografija in izdelava lutk: Mateja Herbst, Simon Drofenik, Jasenka Lojović; kostumografija: Simon Drofenik).

»Ste že kdaj srečali čisto pravega zmaja ali sanjarite, kako bi ga privabili z najrazličnejšimi ukanami? Junakinja Cecilija ne okleva in se kot neustrašna vitezinja poda na pustolovščino, kjer se sooči z zmajem in ga pretenta. Predstava s svoji glasbeno-igrani obliki na igriv način pretresa tematiko ženske in moške vloge v sodobni družbi.

Slikanica Lawrenca Schimla, tudi prejemnica zlate hruške, znaka kakovosti mladinske literature, po kateri se predstava navdihuje, na neposreden, angažiran način ruši stereotipne delitve na ženske in moške vloge. Vitezi se tako spremenijo v vitezinje, krvoločni zmaji postanejo topoglavi kuščarji, nekdanje nemočne žrtve pa so zdaj dogodivščin željna dekleta, ki se na vsak način trudijo spoznati zmaje.«

Toplo vabljeni otroci od 3. leta starosti naprej, vstop je prost. Za pogostitev bosta, kot vselej, poskrbeli Maruša Langerholc in njena Štacunca. Bralnico sicer finančno omogočajo Občina Škofja Loka, Zavod 973, Sokolski dom in sponzor Zavarovalnica Triglav.

Vir: FB dogodka

Foto: Sokolski dom Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating