Vam je prispevek všeč?

Tradicionalna poletna škofjeloška »Bralnica na vrtu Sokolskega doma« danes, v torek, 18. julija 2023, ob 18. uri vabi na pripovedno-glasbeni večer »Pravljice o rožah z vsega sveta«, ki ga pripravljata Klarisa Jovanović in Boštjan Soklič. Dogodek, na katerem bo za pogostitev poskrbela Maruša Langerholc in njena Štacunca, je namenjen odraslim, vstop pa je prost. Toplo vabljeni!

Zbirka pravljic, povedk, bajk in legend »Kako so rože prišle na svet« povezuje različne kulture in celine ter kaže na različnosti in podobnosti med kulturami. Čeprav se izbor ozira po vsem svetu, je njegovo središče v resnici v slovenskem prostoru: ne le zaradi avtoric, temveč tudi, ker šele mednarodni okvir lahko spregovori o bogastvu gradiva, katerega del so tudi slovenske pravljice.

Avtorici knjige, ki je izšla letos pri založbi Malinc, sta Breda Podbrežnik Vukmir, ki je pravljice izbrala in priredila, in Klarisa Jovanović, ki jih je literarizirala in jim dala končno jezikovno podobo, knjigo pa krasijo ilustracije Mojce Fo. Na dogodku bo Klarisa pravljice pripovedovala, Boštjan pa bo poskrbel za glasbeni del prireditve. Bralnico finančno omogočajo Občina Škofja Loka, Zavod 973, Sokolski dom Škofja Loka in sponzor Zavarovalnica Triglav.

Vir in foto: FB dogodka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating