Vam je prispevek všeč?

Za malce razelektritve ozračja po nedavni ujmi!

Na terasi Otroškega in mladinskega oddelka Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka že sedmo sezono zapovrstjo gostijo cikel vrhunskih glasbenih doživetij, »Večerov na terasi«.

V sproščenem vzdušju in s čudovitim razgledom na mesto lahko tudi letošnje poletje prisluhnemo izvajalcem, ki znajo poskrbeti za nepozabne spomine.

Letos sta večera le dva, drugi je že pred vrati: v četrtek, 17. avgusta 2023, ob 20. uri bo za glasbeni intimo pod zvezdami poskrbela zasedba Bakalina Velika.

Vstopnice po ceni 20 € so na voljo na odraslem oddelku Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka po ustaljenem odpiralnem času ali pa na spletu TUKAJ. Pohitite z nakupom, število je omejeno!

Bakalina Velika bo skozi večer z zvočno obliko na zasneženi gori, v jami, ob reki, med drevesi, na planinskih pašnikih, v ruševinah stare cerkve in pod stoletno Križarjevo tepko popeljali v prav posebno še neznano glasbeno intimo pod zvezdami.

Iz dueta je zrasel sekstet, v katerem med drugim gode tudi loški kitarist Dejan Lapanja. V glasbeni pustolovščini, ki poslušalca popelje od skritih kotičkov starodavnih jam do tolminskih vršacev, se obilje eksperimentalnih, eklektičnih zvokov in inštrumentarija domišljeno spaja z Janijevimi zgodbami, ki so »žmohtnejše« in intimnejše kot kdaj koli prej.

Prijazno vabljeni!

 

Vir: FB dogodka

Foto: FB Marjan Stanić

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating