Vam je prispevek všeč?

Loško Kulturno društvo Grable vabi na cikel pripovedovalskih dogodkov za otroke »Pravljica v Pilarni«, ki se bodo na 14 dni zvrstili pet sobot do sredine decembra, prvi pa bo že danes, v soboto, 22. oktobra 2022, ob 10.30 v Pilarni v Škofji Loki.

Pet izvrstnih pripovedovalk – Maša Jazbec, Urška Furlan, Tatjana Knežević, Sara Fabjan in Anja Kocman – bo na petih dogodkih pripovedovalo pravljice z vsega sveta, zraven pa bodo pridale pesmi, uganke, izštevanke, kamišibaj, ples, likovne delavnice in polno skledo veselja.

Prva bo na vrsti Maša Jazbec, ki bo postregla z zgodbami, ki premorejo dobršno mero smeha. Obiskovalci bodo poslušali zgodbe o trmastem prašičku, ki ni hotel domov, o miški, ki je ugnala tatvinskega nepridiprava, in o mornarčku, ki si je stesal barčico kar iz orehove lupine.

V drugem delu pravljičnega dogodka si bodo lahko otroci izdelali preprosto lutko na temo pripovedovanih zgodb. »Hvala Tonji Hartman in Pilarni za gostoljubje ter Občini Škofja Loka, ki podpira tovrstne dogodke,« so hvaležni v KD Grable. Prijazno vabljeni!

Vir in foto: FB dogodka in FB Grable

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating