Vam je prispevek všeč?

V Kinu Sora bo danes, v petek, 10. novembra, ob 20. uri in v nedeljo, 12. novembra 2023, ob 19. uri na ogled slovenska komična drama »Poslednji heroj« režiserja Žige Virca, ki je z Izo Strehar poskrbel tudi za scenarij. V glavnih vlogah so: Primož Pirnat, Eva Jesenovec, Bine Matoh, Jurij Drevenšek in Janez Škof.

Za Ločan(k)e zanimiva podrobnost pa je, da so film lani poleti posneli v ljubljanski okolici – v Medvodah, Škofljici, Grosuplju, Kamniku in tudi Škofji Loki, zaradi česar so bile več dni za promet zaprte različne lokacije v starem mestnem jedru.

Kot sem lani poročal TUKAJ, je imel vlogo statista v filmu tudi mladi Škofjeločan Jaka Jakopič, ki ima kljub temu, da je šele dijak, za sabo že kar nekaj filmskih izkušenj.

Film sicer prinaša zgodbo Franceta, ki se skuša zoperstaviti nemški nakupovalni verigi, ki namerava porušiti kip njegovega očeta, narodnega heroja, in na tem mestu postaviti trgovino. Ob predanosti ohranitvi spomina na herojstvo odporniškega gibanja med 2. svetovno vojno pa France nezavedno uničuje življenje svoji hčerki Vidi, ki skuša gledati v prihodnost in imeti družino. V 24 urah se življenje vseh prisotnih postavi popolnoma na glavo.

Še druga zanimivost: le teden dni pozneje pa v Kino Sora prihaja še drugi film, ki je bil deloma posnet v Škofji Loki, in sicer zgodovinska drama »Varuhi formule«.

 

Vir, foto in video: Kino Sora

Dopolnil in povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating