Vam je prispevek všeč?

Drugi dan podaljška tradicionalnega škofjeloškega poletnega festivala »Pisana Loka« v torek, 5. septembra 2023, prinaša dva dogodka. Ob 19. uri se bo na sončnem vrtu Sokolskega doma Škofja Loka s koncertom zasedbe Hamlet Express s tednom dni zamude zaključila še ena uspešna sezona škofjeloške Bralnice na vrtu Sokolskega doma. Vstop bo prost.

Pesnik in avtor Andraž Polič je zbral najboljšo ekipo za potovanje po svetu, kulinariko in muziko: letos je v pripravi že šesti album (posnet na ranču v Panovcih) »Fantom svobode«, ki nadaljuje tradicijo »fusion-chanson« poetike, ki se giblje od tihe in krhke zamaknjenosti do energično-erotične silovitosti pesniške fuzije.

Hamletovsko vprašanje – biti ali ne biti – oziroma kako preživeti v tem profitabilno naravnanem svetu je torej le retorično. Zasedba deluje na podlagi analognega prijateljstva, redno se dobiva na vajah, na katerih vsakič tudi kdo kaj skuha. Pomembno je, da se imajo lepo, in to si želijo ohraniti.

Naj nas v jesen pospremi Fantom svobodeAndraž Polič pa bo prebral tudi nekaj pesmi iz svoje zadnje pesniške zbirke »Kirka na Jadranu«. Podmazano mašino Hamlet Expressa sestavljajo: Andraž Polič – Polo (glas, strune in hoja po robu), Blaž Celarec – Cubano (tolkala, ritmi in ostali okusi), Gregor Cvetko – De Flor (blas, spremljevalni glas in znanost), Miha Petric – La Luz (kitare, efekti in hlače na zvonec).

Ob 20. uri pa vabljeni na Cankarjev trg v »Kino pod milim nebom za odrasle« s projekcijo kultnega slovenskega filma »Vesna«. Prav letos obeležujemo 70-letnico izdaje filma, ki velja za prvo pravo (romantično) komedijo v Sloveniji. Vstop bo prost, za okrepčilo bo poskrbela Oštarija u Lok.

Vir: FB dogodka in FB Oštarija u Lok

Foto: FB dogodka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating