Vam je prispevek všeč?

Rokodelski center DUO Škofja Loka vabi v torek, 28. februarja 2023, ob 18. uri na »Druženje z ustvarjalcema«. Ustavite se v prostorih RC DUO na Mestnem trgu 34 v Škofji Loki in spoznajte in poklepetajte mlada ustvarjalca, Lenarta in Evo, ter si oglejte njune izdelke. Vstop je prost. Lenart Šolar in Eva Mulej, ki se vsak na svoj način posvečata oblikovanju tekstila se sicer v Rokodelskem centru DUO Škofja Loka na Pop-up razstavi predstavljata od torka, 21. februarja, do ponedeljka, 6. marca 2023.

Lenart Šolar je študent modnega oblikovanja. Večina razstavljenih oblačilnih kosov je rezultat projekta »Future Home«, ki se ukvarja z elementi odraščanja na kmetiji in njihovega prenašanja v oblikovalni proces. Lenarta zanima trajnosten način ustvarjanja – upcycling, pletenje brez odpadka, 3D tisk … Med drugim se posveča tehničnim zakonitostim rokodelskega dela in sodeluje z različnimi mojstri rokodelci.

Eva Mulej ustvarja pod imenom Gentle Power. Zase pravi, da je navdušena na kvačkanjem, ki ji daje zaupanje nad dolgim procesom ustvarjanja in zavest, da sama obvlada veščino, ki se je prenašala skozi več generacij. Njeno delo temelji na principih etične mode in trajnostnem pristopu k ustvarjanju. Tradicionalni tehniki kvačkanja z ustvarjanjem živobarvnih kosov dodaja sodobno podobo in ustvarja edinstveno udobje izdelkov.

Prijazno vabljeni!

Vir in foto: FB dogodka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating