Vam je prispevek všeč?

Pred nami je pestro dvodnevno kulturno dogajanje v Škofji Loki: od pregledne razstave, glasbenega in pripovedovalskega nastopa pa vse do premier animiranega filma, kratkega filma in radijske igre, ki so nastali skozi projekt »Mutunk II.«.

V Škofji Loki svoje bivanje začasno zaključuje »Mutunk II.« in sebi na čast prireja pestro dvodnevno kulturno dogajanje. Srečati ga bo možno ta konec tedna na Mestnem trgu 39, kjer bo za dobrih 14 dni – do sobote, 18. februarja 2023 – odprl »pop-up galerijo Mutunk«, njen odpiralni čas pa bo: četrtek in petek od 16. do 20. ure, sobota od 9. do 13. ure. Za skupine je možen tudi ogled izven odpiralnega časa ob predhodni najavi na mojca@zavodo.org ali tine@zavodo.org.

PROGRAM:

Petek, 3. februarja 2023, ob 18. uri:

Pregledna razstava »Mutunk II.«: ob izteku projekta »Mutunk II.« so pripravili pregledno razstavo množice sodelujočih ustvarjalk in ustvarjalcev, ki so ustvarjali na različnih umetniških področjih (slikarstvo, striparstvo, ulična umetnost, rokodelstvo).

Glasbeni nastop »Orkester za vsak dan«: mednarodno pisana zasedba neglasbenic pod taktirko Jake Bergerja bo tudi tokrat improvizirano zvočila in vijačila.

Pripovedovalski nastop »Nič ni kot se zdi«: štiri pripovedovalke bodo med sabo prepletle štiri zgodbe iz različnih koncev sveta in različnih kultur, ki so jih zavozlale na presečišču med Alpami in Mediteranskim morjem.

Sobota, 4. februarja 2023, ob 18. uri:

Projekcija animiranega filma »Ime mačke«: animirani film »Ime mačke« je ustvarjen v tehniki stop animacije, avtorice pa je navdihnila vietnamska pravljica »Tako nenavaden muc«. Za zvočno opremo so poskrbele same.

Predvajanje radijske igre »Bi ne bi«: radijska igra »Bi ne bi« spregovori o marsičem. Predvsem pa govori o tovarištvu, norosti in usodnih ženskah. Pridružite se (ne samo ljubezenskemu) štirikotniku jebenega romantika, cinične prasice, nore avtentičarke in balkanske princeze.

Projekcija kratkega filma »NK Auris«: kratki film »NK Auris« govori o svetu nogometa, (ne)slušečih in Aurisu.

Dogajanje poteka v okviru projekta »Mutunk II.«, ki ga sofinancirata Ministrstvo za kulturo in EU iz Evropskega socialnega sklada. Lepo vabljeni!

Vir in foto: FB dogodka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating