Vam je prispevek všeč?

Ob 15. maju, svetovnem dnevu podnebnih sprememb, Komunala Škofja Loka v sodelovanju s podjetjem ZEOS in Občino Škofja Loka vabi na »Eko dan v Škofji Loki«, ki bo danes, v soboto, 14. maja 2022, med 9. in 13. uro na parkirišču nekdanje vojašnice v Škofji Loki.

Prikazali bodo nekaj možnosti, kako lahko uporabnice in uporabniki na enostaven način izboljšajo svoj vpliv na okolje in na podnebje. Seznam dejavnosti, ki bo na voljo vsem obiskovalkam in obiskovalcem, objavljam v nadaljevanju. Vstop je prost, vabljeni.

Akcija zbiranja električne in elektronske opreme

Uporabniki iz gospodinjstev lahko na dogodek prinesejo: nedelujoče ali še delujoče računalnike in monitorje, pečice, mikrovalovne pečice, električne igrače, električno orodje, televizorje, radie, štedilnike, pralne stroje, hladilnike in male aparate; odpadne sijalke, odpadne baterije. Uporabno električno in elektronsko opremo bo na dogodku mogoče tudi izmenjati.

Aparati na turneji – pregled in diagnostika mali aparatov

Na dogodku bo tudi potujoča učilnica – vozilo e-transformer 2.0, v kateri bodo obiskovalci lahko: svoje male električne aparate in avdio-video naprave oddali v brezplačni pregled in diagnostiko; pogledali zanimive videoposnetke o pravilnem ravnanju z e-opremo in o krožnem gospodarstvu; vstopili v muzej aparatov in preizkusili retro računalniške igrice. Akcija poteka v organizaciji družbe ZEOS, d. o. o., v sklopu projekta Spodbujamo e-krožno pod geslom »Še sem uporaben«.

Prijava na e-račun Komunale Škofja Loka in brezplačni prevzem posodice za odpadno jedilno olje

Uporabniki, vključeni v redni odvoz odpadkov, se bodo lahko prijavili na prejemanje e-računa Komunale Škofja Loka in v sklopu akcije »E-račun naredim in posodico za olje dobim« brezplačno prejeli posodico za odpadno jedilno olje. Istočasno bodo lahko prevzeli tudi tiskano obliko »Abecednika odpadkov«.

Trajnostna mobilnost

Na dogodku si bodo lahko obiskovalci ogledali tudi enega od škofjeloških e-minibusov, Jurija ali Agato, ki vsem uporabnikom nudita brezplačen prevoz po ožjem delu Škofje Loke, in predstavitev sistema izposoje koles eKOLOka in dodatne informacije o projektu »Kolesarska veriga na podeželju«.

Vir: Komunala Škofja Loka

Foto: FB Še sem uporaben

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating