Vam je prispevek všeč?

Napočil je dan za odprtje 14. poglavja tradicionalnega škofjeloškega poletnega festivala »In Memoriam prof. Peter Hafner«. Na Cankarjevem trgu v Škofji Loki bo po odprtju razstave »V po-dobi Breclja« ob 19. uri in po Ogrevalnici z zorkowom ob 20. uri za vrhunec večera ob 21.45 poskrbel koncert Ukrajinca Stadta. Vstopnine ne bo, so pa zaželeni prostovoljni prispevki. Lepo vabljeni!

Stadt je EBM/darkwave projekt, za katerim se skriva Dmitrij Filjušin, zaznamuje pa ga pomenljiv, inherentno industrijski zvok na robu kaosa, nabit z divjo rockersko energijo grungea devetdesetih. V svojem nastopu napetost stopnjuje do maksimuma, občinstvo vpelje v hipnotično stanje in predstavi abstraktne podobe svojega sovraštva do sebe, skrivnih kotičkov svoje osebnosti in poskuse, da bi pobegnil pritisku svoje sle.

Pred koncertom ogreva zorkow, ljubljanski producent in memorialni povratnik, ki ga navdihujejo zvoki podzemne elektronike, sicer pa je tudi hišni DJ kolektiva Komet.

Že prej pa bo na ogled dana tudi razstava »V po-dobi Breclja«. Če so lani na festivalu predstavili Markove plakate, letos razstavljajo portrete Marka Breclja, ki so jih v šolskem letu 2021/22 ustvarili dijaki umetniške Gimnazije Koper. Danes maturanti so pod vodstvom mentorja Mateja Kocjana – Kocota ustvarili serijo psiholoških portretov Marka Breclja. Dogodek pripravljajo Ustanova Pohorski bataljon, Društvo prijateljev zmernega napredka in Društvo Jadran.

 

Že ob 16. uri pa se bo na letnem vrtu MKC pri Rdeči Ostrigi v Škofji Loki začela brezplačna delavnica Snemaj.mp4 pod mentorstvom Marka Pirca (Kreativine Frames). Število mest na delavnici je omejeno, zato je priporočena predhodna prijava TUKAJ. »Bi se rad/a preizkusil/a v snemanju, novinarstvu in montaži? Se na to že malo spoznaš ali pa bi se rad/a o tem naučil/a več? Predznanje ni potrebno, znanje ni nezaželeno. Pridružiš se lahko na uvodnem srečanju, na katerem se bomo pogovorili o tem, kaj že znamo in kaj se bomo še naučili med festivalom, in se pripravili na pester snemalni teden, ki je pred nami.«

Vir: Festival In Memoriam prof. Peter Hafner

Foto: FB dogodka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating