Vam je prispevek všeč?

Tretji dan tradicionalnega škofjeloškega poletnega festivala »In Memoriam prof. Peter Hafner« oziroma njegove že 14. edicije bo v soboto, 29. julija 2023, dopoldne – ob 10. uri – pri Rdeči Ostrigi v Škofji Loki (tja je bila zaradi slabih vremenskih obetov prestavljena z Mestnega trga) odprla Družabnica z brezplačnim »Čezdnevom namiznih iger«, zvečer, ob 20. uri, pa se bo dogajanje preselilo v Železnike. V Avli Kulturnega doma Železniki bo namreč koncert zasedb The OMY (Rusija/Srbija) in NeSeBat. Prijazno vabljeni!

Čezdan namiznih iger so lani prvič izpeljali v okviru Pisane Loke, ko so se družili in igrali na Cankarjevem trgu. Zdaj mu zavetje ponuja Hafnerjev memorial, ki ga ne bo izpustil iz rok. In ja, to bo edini čezdan namiznih iger letos.

Skratka, namizne igre obstajajo v različnih oblikah, tematikah in težavnostih, tako da lahko vsakdo najde nekaj zase. Prav tako so primerne za vse generacije. Na dogodku se bodo udeleženci lahko spoznali z različnimi igrami, jih preizkusili in se ob njih podružili z (ne)znanci. Dogodek je brezplačen.

Zvečer, z začetkom ob 20. uri, pa se dogajanje seli v Železnike. V soorganizaciji Kulturnega društva ROV Železniki in Društva Jadran bo treba za večerni koncert v Kulturnem domu Železniki oziroma za prispevek za bende odšteti 10 €.

The OMY, ki sicer izvirajo iz Moskve, so se v Srbijo preselili pred manj kot letom dni in tam že pritegnili pozornost s svojimi divjimi in provokativnimi živimi nastopi, na katerih občinstvo zasvojijo z nedoločljivo mešanico jazzcora, elektro punka, hiphopa, stoner rocka in drugih stilov.

NeSeBat pa je ljubljanska zasedba milega imena in neusmiljene muzike. Sestavljajo jo člani številnih zasedb, kot so Buldogi, Komakino, 2227, It’s Not For Sale, Rhythm Thieves, Crazed Farmers … Zvočno se gibljejo od garažnega punk rocka do melodičnega hardcora.

Vir: In Memoriam Prof. Peter Hafner

Foto: FB dogodka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating