Vam je prispevek všeč?

Državni praznik bodo v MKC Pri Rdeči Ostrigi v Škofji Loki primerno počastili, in sicer z (verjetno) koncertno poslastico leta. Kulturno-umetniško društvo Jadran namreč v sodelovanju s Festivalom »In Memoriam prof. Peter Hafner« ob 20. uri vabi na koncert legendarnih ameriških garažnih punk kavbojev Supersuckers (Seattle) in gorenjskega blues kavboja Samuela Bluesa. Vstopnice: 8 € – early bird (prvih 25), 10 € – predprodaja, 13 € – na dan dogodka. Lepo vabljeni!

Supersuckers so ameriški garažni punk kavboji in nekdanji varovanci založbe Sub Pop, oboževal jih je tudi sam pokojni Lemmy Kilmister (»Če ne marate Supersuckersov, ne marate rokenrola.«). V grungerski meki Seattlu so se leta 1989 ob flanelastih srajcah in allstarkah pojavili kavbojski klobuki in škornji, ob introvertiranih in eksistencialističnih tekstih pa spevni in himnični punk’n’roll hedonizem.

 

Samuel Blues pa je eno najvidnejših imen domačega bluesa zadnjih let, navkljub rosni mladosti je izdal že več kot pol ducata albumov in odigral zavidljivo število koncertov. Škofjeloško publiko je – ta prav’ solo ansamb’l ‘spod Golice – že navdušil konec leta 2019 kot predvozač legendarnega Jamesa Lega.

Vir in foto: FB dogodka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating