Vam je prispevek všeč?

Preživite zadnje počitniške dneve v družbi Loškega muzeja Škofja Loka! Vabljeni v sredo, 30. avgusta 2023, ob 10. uri v Loški muzej na »Konstrukto – ustvarjalno delavnico s slovensko leseno igračo za otroke in odrasle vseh starosti«. Vstop bo prost, prijaviti se je treba na obisk@loski-muzej.si.

Na vodenem ogledu razstave »Marjan Žitnik – industrijski oblikovalec« bodo obiskovalci spoznali delo oblikovalca in raznolike predmete, ki jih je oblikoval Marjan Žitnik. Nato se bodo z leseno igračo Konstrukta še sami preizkusili v konstruiranju živali, stavb, vozil in fantazijskih predmetov. Igra s trajnostno izdelano igračo iz slovenskega lesa bo spodbudila domišljijo, sodelovanje in živahno izmenjevanje zamisli.

Igračo je zasnoval sloviti industrijski oblikovalec Niko Kralj leta 1976, vendar proizvodnja ni stekla. Načrti so pristali v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, ki je v sodelovanju z zadrugo Festival lesa iz Kočevja in obrtnikov kočevsko-ribniškega konca spodbudil realizacijo te domiselne didaktične igrače. Na dogodku bodo tudi razkrili, kako sta povezana Marjan Žitnik in Niko Kralj. Prijazno vabljeni.

Vir in foto: Loški muzej

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating