Vam je prispevek všeč?

V okviru sezone »Kristalnega abonmaja« vabljeni v sredo, 7. decembra 2022, ob 19.30 v Sokolski dom Škofja Loka na dogodek »Chanson D’Amour«, koncert najlepših ljubezenskih pesmi 19. in 20. stoletja v izvedbi tenorista in pianista Aca Bišćevića in plesalca Alberta Paganija. Pelo in plesalo se bo kot v francoskih salonih. Pevec ob klavirju, plesalec ob klavirju. Dogodek se bo začel že ob 19. uri s pogovorom z umetnikoma, ob 19.30 sledi koncert. Vstopnina 16 €, prijazno vabljeni!

Aco Aleksander Bišćević je na ljubljanski glasbeni akademiji študiral glasbeno pedagogiko. Na salzburškem Mozarteumu je končal študij petja pri Elisabeth Wilke in Bredi Zakotnik ter študij čembala pri Wolfgangu Brunnerju. Udeležil se je številnih mojstrskih tečajev in nastopa kot operni pevec, pevec samospevov, evangelist v Bachovih pasijonih, zlasti na severu Evrope in v Nemčiji, in kot koncertni pevec. Leta 2015 je v Zimmermannovi operi Vojaki debitiral v milanski Scali. Nastopal je po vseh Evropi v opernih hišah (Berlin, Innsbruck, Ljubljana, München) in na različnih festivalih, kot so Salzburške letne igre, Trame Sonore Mantua, Styriarte v Gradcu, Bad Emsu. Priznan in cenjen je tudi kot poustvarjalec komorne glasbe, solistično in v različnih manjših sestavih. Ustanovil je Akademski pevski zbor Aeternum Škofja Loka, ki ga je vodil 10 let in se z njim posvečal zlasti baročni glasbi. Kot dirigent je na državnem tekmovanju Naša pesem prejel nagrado za najbolj perspektivnega slovenskega zborovodjo in Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani.

Alberto Pagani je mladi italijanski plesalec, ki je več kot 10 let treniral borilne veščine. Študiral je balet v Pisi in nadaljeval študij sodobnega plesa v Rimu in na proslavljeni Salzburški eksperimentalni akademiji za ples (SEAD). Med študijem in kmalu po njem je nastopil v predstavah s slavnimi koreografi, dirigenti in drugimi umetniki.

Vir: Sokolski dom

Foto: FB Sokolski dom

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating