Vam je prispevek všeč?

Tretji od štirih dogodkov letošnjega »XIV. Mednarodnega cikla koncertov 2023« v Škofji Loki glasbenim sladokuscem v petek, 21. julija 2023, ob 20. uri prinaša nastop Mladinskega simfoničnega orkestra Joven Orquesta Sinfonica de Jaen iz Španije.

Pomembno obvestilo: kot so danes sporočili prireditelji, bodo današnji koncert, ki je bil sprva predviden na Trgu pod gradom, zaradi nepredvidljivega vremena in možnih padavin prestavili v Sokolski dom Škofja Loka. Vse ostalo ostaja enako. Ne prezrite spremembe!

Joven Orquesta Sinfonica de Jaen (Španija) je bil ustanovljen leta 2012 kot godalni orkester za izobraževalne in kulturne namene, leta 2016 pa prerasel v simfonični orkester. Članom s svojim raznovrstnim repertoarjem omogoča glasbeno rast in spodbuja druženje, spoštovanje in ljubezen do glasbe.

Orkester sestavlja 60 mladih glasbenikov iz različnih delov province Jaen, ki se med drugim izobražujejo na poklicnih konservatorijih v mestih Jaen, Ubeda in Linares ter na višjih konservatorijih v Madridu, Salamanki, Zaragozi in Jaenu.

Na povabilo različnih festivalov je orkester že gostoval v Španiji, Franciji in Italiji. Letošnje leto označuje njegovo prvo koncertno potovanje v Slovenijo. Vstop bo prost, prijazno vabljeni!

Vir: FB Sokolski dom Škofja Loka

Foto: Sokolski dom Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating