Vam je prispevek všeč?

V okviru tradicionalnega škofjeloškega poletnega »Mednarodnega cikla koncertov 2023« vabljeni nocoj, v petek, 14. julija 2023, ob 20. uri na Cankarjev trg v Škofji Loki na drugo poslastico z domačim Orkestrom Amadeo, Ferijem Lainščkom in Goranom Farkašem. Vstop bo prost, v primeru slabega vremena bodo dogodek, ki ga organizira Zavod 973, premaknili v Sokolski dom Škofja Loka. Prijazno vabljeni!

Leta 2013 ustanovljeni Orkester Amadeo deluje pod umetniškim vodstvom dirigenta Tilna Drakslerja. Letos praznuje 10. obletnico delovanja, zato bo koncert še toliko bolj zanimiv, v goste je namreč orkester povabil dva eminentna gosta: virtuoza z besedo Ferija Lainščka in virtuoza na raznoterih glasbilih Gorana Farkaša. Koncert bo prepletal besedo in glasbo, glas in zvok, vidno in slišno, interdisciplinarnost pa bo pela pripovedni, vsebinsko zaokrožen lok večera.

»Mednarodni cikel koncertov« predstavlja poseben poletni glasbeni cikel v Škofji Loki. Na odrih v starem mestnem jedru nastopajo uveljavljeni mednarodni izvajalci, kakovostne domače zasedbe z gosti iz tujine in zasedbe, ki izvajajo t. i. glasbe sveta. Letošnje poletje poteka že 14. izvedba cikla, ki ponuja štiri vrhunske koncerte in pester glasbeni izbor, namenjen glasbenim sladokuscem.

Vir in foto: FB dogodka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating