Vam je prispevek všeč?

Na Osnovni šoli Cvetka Golarja v Škofji Loki v tem šolskem letu že jubilejno deseto leto zapovrstjo poteka projekt »Cvetko ima talent«. Gre za zabavno prireditev, na kateri se predstavijo učenke in učenci šole s talentom v katerem koli žanru ali spretnosti – v petju, plesu, igranju na inštrument, imitaciji ali v čem drugem.

Ker je šola tudi UNESCO šola, so projekt razširili na nacionalni projekt »Unesco ima talent«, torej so tudi druge prijavljene šole (6 iz vse Slovenije) izbrale svoje zmagovalce, ki se bodo predstavili na zaključni prireditvi v četrtek, 20. aprila 2023, ob 19. uri v Športni dvorani Trata v Škofji Loki. Posebni gostje bodo dijaki Gimnazije Škofja Loka.

Predlanska zmagovalca Manca in Jan Novljan

Prireditev bo razdeljena na tri dele. V prvem se bodo predstavili zmagovalci vseh sodelujočih šol v okviru projekta »Unesco ima talent«, v drugem bo med svojimi finalisti zmagovalca izbrala tudi OŠ Cvetka Golarja, tretjega pa bo zapolnil spremljevalni program in v njegovem okviru tokrat nekaj čisto posebnega.

Ker OŠ Cvetka Golarja letos praznuje 60-letnico obstoja, projekt »Cvetko ima talent« pa 10-letnico, so prav za to priložnost sestavili Cvetko bend, v katerem sodelujejo sami dosedanji zmagovalci projekta, vodi pa jih Jaka Strajnar, priznani glasbeni pedagog, tolkalec, cajonist in prav tako nekdanji učenec traške šole.

Vir: OŠ Cvetka Golarja Škofja Loka

Foto: FB OŠ Cvetka Golarja Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating