Vam je prispevek všeč?

V soboto, 14. maja 2022, se po letu 2019 na žabniško igrišče vrača tradicionalni turnir uličnega inline hokeja Loka Open. Da gre za »street« verzijo, priča predvsem prizorišče, ki s svojo asfaltno podlago in posledično temu prilagojenim načinom igre (namesto ploščka se igra z inline žogico, ob strani igrišča pa bodo floorball bande) na nek način popelje nazaj v obdobje in okoliščine, s katerimi se je v času svojih hokejskih začetkov soočala večina igralcev, ki bodo (tudi) tokrat na turnirju branili barve svojih ekip.

Čeprav gre v tem pogledu za prilagojen način hokejske igre, pa se je vsekakor nadejati napetih hokejskih dvobojev, obujanja starih in manj starih rivalstev ter ob vsem tem tudi čudovitega vzdušja, ki krasi turnir Loka Open že od prve izvedbe leta 2006.

Turnir se bo predvidoma pričel v dopoldanskem času, ob 9.30 (dokončne podrobnosti glede razporeda turnirja še niso znane, saj so odvisne od števila ekip, ki trenutno še ni dokončno določeno – sprotne informacije, obvestila in novice glede turnirja TUKAJ). V vsakem primeru pa bodo v dopoldanskem in zgodnjepopoldanskem delu dneva na sporedu tekme v skupinah, v drugem delu popoldneva in zvečer pa bo napočil čas za izločilne boje, ko se bo napetost stopnjevala vse do finala turnirja ob 19.30.

Da udeleženci in obiskovalci ne bodo lačni, se jim bo letos pridružil tudi Jure Galičič, tekmovalec 8. sezone MasterChefa, za pijačo bo tako kot vselej poskrbljeno v baru ob igrišču (Kavarna Ledine), dogajanje bo popestrila tudi glasbena spremljava in komentatorji, med katerimi ne bo manjkal niti najbolj znani, ki bo pospremil dogajanje med izločilnimi boji.

Hokejska ekipa Sveti Duh Eagles, ki v sodelovanju s ŠD Žabnica in s pomočjo animatorjev Oratorija Sveti Duh organizira dogodek, lepo vabi, da se jim pridružite, podprete igralce in ob napetih hokejskih dvobojih preživite vesel in sproščen dan v prijetnem vzdušju.

Se vidimo!

Besedilo: David Stegu

Foto: Sveti Duh Eagles

0 0 votes
Article Rating