Vam je prispevek všeč?

Gimnazija Škofja Loka v četrtek, 9. novembra 2023, ob 18. uri v predavalnici šole vabi na predavanje zdravnika – specializanta infektologije Davida Zupančiča, ki je pred dobrimi tremi leti potrdil prvi primer okužbe s covidom-19 v Sloveniji.

V širši javnosti je postal prepoznaven po knjižni uspešnici »Življenje v sivi coni«, po Instagram profilu Ministrstvo za nesmisel (Ministry for WTF) in po podkastu Umetnost lenarjenja, na katerem s sogovorniki poleg zdravstvenih tem odpira tudi mnoga področja osebne rasti.

Ob izidu druge knjige »Znanost mirnega življenja« bo izpeljal predavanje »Mlad, sposoben, motiviran, izgorel – spopadanje s stresom v času študija«.

Kratek povzetek: med mladimi se že vrsto let opaža višja prevalenca nespečnosti, stresnih motenj in paničnih napadov. Seveda omogočanje odličnega šolanja dijakom in študentom ostaja pomembna prioriteta, treba pa se je zavedati, da je ključna tudi podpora njihovemu psihološkemu zdravju, pa naj gre za zavestno snovanje realnih pričakovanj ali praktično učenje učinkovitih sprostitvenih tehnik.

Lepo vabljeni!

Vir in foto: FB Gimnazija Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating