Vam je prispevek všeč?

V drugem septembrskem vikendu, od petka, 8. septembra, do nedelje, 10. septembra 2023, se v Škofji Loki odvija druga edicija festivala »Cirkus v mestu«.

V tokratni izvedbi se posvečajo žonglerskim spretnostim in širjenju cirkuškega duha skozi različne aktivnosti.

Dnevni program se bo odvijal v parku bivše vojašnice Škofja Loka, večerni del pa v dvorani MKC Pri Rdeči ostrigi. V nedeljo pa se bodo sprehodili tudi skozi mesto.

Vstop bo prost. Festival ustvarjata Zavod O in KUD Jadran, finančno pa ga podpira Občina Škofja Loka. Lepo vabljeni! Viva la Circus!

PROGRAM

Petek, 8. septembra 2023:

Ob 17. uri – Otvoritev festivala in pop-up galerije Cirkus na mestu (Festival bodo otvorili z razstavo žonglerskih cirkuških rekvizitov, ki jo spremlja kratek pregled zgodovine cirkusa po svetu in pri nas; razstavljeni rekviziti bodo na voljo tudi za preizkušanje.)

Ob 18. uri – Delavnica: Slackline (V parku pred Ostrigo se bodo urili v veščinah vrvohodstva.)

Ob 20.30 – Filmska projekcija (Cirkus na platnu; ogledali si bodo nekaj kratkih filmov, ki so jih ustvarili v zagrebškem cirkuškem združenju Cirkorama.)

Sobota, 9. septembra 2023:

Ob 15. uri – Pop-up galerija: Cirkus na mestu (Razstava žonglerskih cirkuških rekvizitov, ki jo spremlja kratek pregled zgodovine cirkusa po svetu in pri nas; razstavljeni rekviziti bodo na voljo tudi za preizkušanje.)

Ob 16. uri – Delavnica: Izdelovanje žonglerskih palic (Izdelovali bodo žonglerske rožne palice in se učili rokovanja z njimi.)

Ob 20.30 – ŽŽ (Žonglerski žur! Mečejo, žonglirajo in ustvarjajo, dokler jim igrata muzika in šank.)

Nedelja, 10. septembra 2023:

Ob 14. uri – Nedeljsko kosilo (Kdor bi se rad udeležil cirkuškega sprehoda, je prej vabljen na nedeljsko kosilo v Ostrigo; vabljeni tudi ostali lakotniki.)

Ob 16. uri – Zaključek festivala: Sprehod po mestu (Po žonglersko se bodo sprehodili skozi mestno jedro Škofje Loke; ustavili se bodo pri Nami in na Mestnem trgu.)

Vir in foto: FB dogodka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating