Vam je prispevek všeč?

V soboto, 21. januarja 2023, bodo na svoj račun spet prišli otroci, saj bo v okviru otroškega abonmaja Umetnost otrokom ob 10. uri v Kristalni dvorani Sokolskega doma Škofja Loka na sporedu igrano-lutkovni muzikal »Car živali« v produkciji Gledališča MalihVelikih in v izvedbi Josepha Nzobandore – Josa in Ane Rutar. Prijazno vabljeni, za vstopnice boste odšteli 6 €, blagajna Sokolskega doma bo odprta od 9.30 dalje.

Car živali je interaktivni igrano-lutkovni muzikal, ki predstavlja zabavno in poučno zgodbo o levu, ki si želi biti car. Beseda car v slengu pomeni nekoga, ki nekaj obvlada in res dobro zna. Zgodba otrokom razkrije, da kralj živali ni nujno tudi car živali, saj vladanja svojim podanikom ne obvlada. Levov pogled na vladanje še poudarja njegova pesem, ki jo ves čas vadi, saj jo želi zapeti na Izboru za carja živali.

Predstava, ki jo je režiral Joseph Nzobandora – Jose, govori o prijateljstvu, odpuščanju in pomoči drugemu, ki je v stiski; o tem, da lahko delamo dobro, čeprav vidimo, da vsi ne delajo tako. Predstava stremi k temu, da bi otroci začutili, da ne smemo misliti samo nase, pač pa tudi na druge, saj smo vsi del skupnosti. Za oblikovanje lutk, likovno zasnovo in scenografijo je poskrbela Mateja Šušteršič, za koreografijo Tjaša Žerak, za glasbo in songe pa Jose.

Vir in foto: Sokolski dom

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating