Vam je prispevek všeč?

Foto klub Anton Ažbe Škofja Loka vabi na odprtje fotografske razstave »Srečanje gorenjskih fotografov 2023«, ki bo v petek, 3. marca 2023, ob 19. uri v Galeriji Sokolskega doma Škofja Loka. Razstava bo odprta in na ogled do nedelje, 26. marca 2023, v delovnem času Sokolskega doma. Vstop bo prost.

Kot je sporočil Izidor Jesenko, predsednik Foto kluba Anton Ažbe Škofja Loka, s tokratno fotografsko razstavo obeležujejo 1050-letnico mesta Škofja Loka, ki ima hkrati tudi dolgoletno likovno in fotografsko tradicijo. Prav fotografi z loškega ozemlja – Ivan Šubic, Gustav Pirc, dr. Rado Frlan in Luka Pintar – so 3. aprila 1889 ustanovili prvi fotografski klub amaterjev v Ljubljani.

Na letošnjem srečanju gorenjskih fotografinj in fotografov sodeluje 67 avtorjev z 78 fotografijami na temo rje. »Impresionistični svet rje nas pripelje tudi do impresionista, našega someščana Antona Ažbeta, po katerem se imenuje naš foto klub. Tematika rje, ki je že na prvi pogled zahtevna, je z avtorjem z malo brskanja po arhivih in idejah odprla svet barvne rjaste impresije,« je zapisal Jesenko.

Hkrati se je zahvalil vsem gorenjskim avtorjem in fotografskim društvom, Občini Škofja Loka, Zavodu 973 in Sokolskemu domu, da so omogočili razstavo. Iz Foto kluba Anton Ažbe Škofja Loka sodelujejo: Majda Debeljak, Aleš Frelih, Cirila Jesenko, Izidor Jesenko, Nika Jesenko, Marjan Koplan, Brane Košir, Goran Logar, Peter Pokorn ml., Srečo Rovšek, Dušan Škrlep in Marjeta Žagar. Prijazno vabljeni!

Vir: FB dogodka in FK Anton Ažbe Škofja Loka

Foto: FK Anton Ažbe Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating